Douchecabine met of zonder douchebak?

Veel consumenten denken dat de douchecabine altijd geplaatst dient te worden op een douchebak, echter is dit niet het geval. Een douchecabine kan op een douchebak gemonteerd worden, maar u kunt er ook voor kiezen om deze rechtstreeks op de tegelvloer te monteren. Dit kan een kwestie van smaak zijn, maar ook andere punten kunnen de doorslag geven.

Met douchebak

De douchebak is de bak die onder de douchecabine geplaatst kan worden. Uiteraard dient deze passend te zijn en dezelfde afmetingen als de cabine te hebben. De kosten worden hoger, gezien u extra betaald voor een douchebak. Echter vinden sommige consumenten dit een belangrijk onderdeel. Dit kan zijn doordat de ondervloer bijvoorbeeld van hout is.

Ook het schoonmaakgemak kan de keuze beïnvloeden, een douchebak stoot beter zeep en waterresten af. Bovendien is de installatie een stuk gemakkelijker. Wanneer er een geschikte douchebak gekozen wordt zijn de cabine en bak volledig op elkaar afgestemd en zullen de onderdelen altijd passen. Daarnaast is de kans op lekkage een stuk kleiner doordat een douchebak afgestemd is op de deuren en de sluiting hiervan.

Rechtstreeks op grond monteren

U kunt er ook voor kiezen om de douchecabine rechtstreeks op de grond te monteren. Door voor een rechtstreekse plaatsing te kiezen worden de wanden en de vloer volledig doorgetrokken, dit zorgt voor een strakke en mooie uitstraling. Wanneer de cabine rechtstreeks op de tegelvloer geplaatst wordt is het wel belangrijk dat de ondergrond hiervoor geschikt is. Het water dient naar het afvoerputje of de douchegoot te stromen. Het stromende water kan tegengehouden worden door een dorpel. Doorgaans worden er rubberen strips meegeleverd waardoor de onderzijde waterdicht afgesloten kan worden. Deze optie is ook iets voordeliger, echter is de installatie wel iets moeilijker en dient er nauwkeurig afgemeten te worden.